Kennel Just Ask / Om oss / Vårt Avelstänk

Vårt avelstänk

För oss är handlar det om att försöka uppnå den ultimata hunden för sin ras. Vi strävar efter sunda, friska hundar som kan leva ett friskt liv länge och med ett socialt stabilt och trevligt temperament.

Som uppfödare har vi ett ansvar att följa en ras rasstandard och med det värna om den ras vi föder upp rasspecifika egenskaper. Det omfattar såväl exteriör, dvs utseende som temperament. För oss är handlar det om att försöka uppnå den ultimata hunden för sin ras. Vi strävar efter sunda, friska hundar som kan leva ett friskt liv länge och har ett socialt stabilt och trevligt temperament. Våra linjer är internationella och vi strävar efter att uppnå det bästa möjliga ur varje kombination vi gör. Många av våra hundar är importerade och tillför därigenom nytt blod och intressanta linjer för Sverige, likväl exporterar vi många hundar och sperma till hela världen där vi kan bidra med utvecklingen av rasen i andra länder.

Rottweiler

För Rottweiler innebär det att vi använder avelshundar ur välkända, framför allt tyska linjer, Då har hundarna förutom sedvanliga hälsotest även bestått provet ZTP, i många fall 100 år tillbaka i tiden. ZTP testar hundens exteriöra och arbetande kapacitet och kvalitet. Detta bidrar till att vi kan säkerställa och bibehålla rasens ursprungliga egenskaper. Målet för oss är att en Rottweiler både ska se ut och kunna arbeta som en Rottweiler. Vi kan se att vi arbetar åt rätt håll när bredden i vår uppfödning sträcker sig från att ha flertalet av de toppvinnande IGP hundarna i Sverige från våra linjer, flera hundar i SM för Tjänstehundar, otaliga hundar med bruksmeriter och om och om igen toppvinnande utställningshundar både i Sverige och internationellt. Att dessutom våra hundar är fantastiska familjehundar, vilket är det viktigaste av allt, sluter cirkeln i strävan efter den kompletta Rottweilern. Vi tittar naturligtvis på HD, ED status och JLPP då alla bitar dvs hälsa, mentalitet, exteriör och genetik är det som tillsammans gör det möjligt att försöka nå den ultimata Rottweilern.

Valpköpare

Eftersom vi tycker om att träna, tävla och ställa ut våra hundar så värdesätter vi att du som valpköpare är beredd att ta dig tiden som en hund behöver och att du är aktiv med din hund. Vad det sedan slutar är upptill dig. Om du är intresserad av att ställa ut och/ eller tävla med din hund så finns vi här för dig. Vi hjälper till med goda råd, support och träningshjälp. Vi försöker anordnar gemensam röntgen, MH och MT för alla valpkullar i mån av tid och vi har gemensamma träningsträffar och läger för dig valpköpare.